Élni nehéz

Ha nagy csapás, lelki fájdalom ér, mindenekelőtt gondolj arra, hogy ez természetes, mert ember vagy. Mit is képzeltél? Ember vagy, tehát kedveseid meghalnak, barátaid elhagynak, s minden, amit gyűjtöttél és szerettél, elrepül, mint a por a szélviharban. Ez nem csodálatos, hanem a természet rendje szerint való, ez az egyszerű és természetes. Inkább az a csodálnivaló, hogy nem érnek mindennap nagy csapások. Ember vagy, tehát szenvedned kell; s szenvedésed nem tart örökké, mert ember vagy. Márai Sándor

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

2009.06.11. 14:39 NicK

D, a vámpírvadász – Vérszomj

 

 

A távoli jövőben még a vámpírok az éjszaka urai, ám számuk egyre csökken. A fejükre kitűzött hatalmas vérdíjak új társadalmi réteget hoztak létre: a fejvadászokét. Az egyik vadász különbözik a többitől. Ő dhampir – félig ember, félig vámpír. Emberek és vámpírok rettegnek tőle, magányosan, kínok közt él, örökös harcban önmagával.
A neve: D, a vámpírvadász.   

Mikor egy gazdag birtokos lányát, Charlotte-ot elrabolja Meier Link, a rettegett vámpír, D-t bérelik fel, hogy találja meg, és hozza vissza élve őt - vagy végezzen vele, ha már túl késő lenne. A család azonban mást is megbíz a feladattal, egy csapat fejvadász, a Markus Testvérek szintén Meier nyomába erednek.
Megkezdődik a hajsza, ami nemcsak az üldözöttek számára tartogat szörnyű veszélyeket, hiszen még senki sem tudja, milyen csapda várja az út végén.
    NetPiac

 
Komor hangulatú, romantikus horror anime ami nem nélkülözi a gótikus elemeket sem. Szépen megrajzolt szereplők, a hátterek néhol picit elnagyoltnak tűnnek, de ez a rajzolók sajátos stílusát tükrözi. Úgy, hogy ezzel sincs baj.
A filmben eltűnik a D lányos arca, amelyet a mangánál oly sokan kritizáltak. Itt már markánsabb, erősebb vonalak a jellegzetesek.   
A történet egyik szála, nagyon hajaz az Alkonyat című mozira/filmre. Charlotte nevezetű lányt bizony nem elrabolták, hanem önszántából ment Meier vámpírral. Szerelmes a grófba, a vámpír pedig viszont szereti őt, épp ezért menekülniük kell. Ezen kívül még számos hasonlóság van a két említett mű között, de koppintásról szó sem lehet hisz D már 2000-ben feltűnt a mozivásznon, míg a forksi vámpírok csak az elmúlt években kezdtek hódítani.
Érdekes figura a filmben Bal Kéz, D társa, aki a főhős bal tenyerében lelt biztos otthonra. Fajtájáról szinte semmit nem tudunk meg a filmből, de állítólag a manga erre a kérdésre is választ ad. Bal Kéz úgy beszél D-vel ahogy senki más nem merne. Rávilágít gonosz énjére, gyengeségére, néha a jó oldalára. És az övé a legütősebb poénok, bár ebből nem sok akad.
Mindent összevetve jó kis film a Vérszomj. És nem csak gyerekeknek, annál is inkább mivel a dvd borítóra a 18 karika került.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://denehamegeri.blog.hu/api/trackback/id/tr91178874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása