Élni nehéz

Ha nagy csapás, lelki fájdalom ér, mindenekelőtt gondolj arra, hogy ez természetes, mert ember vagy. Mit is képzeltél? Ember vagy, tehát kedveseid meghalnak, barátaid elhagynak, s minden, amit gyűjtöttél és szerettél, elrepül, mint a por a szélviharban. Ez nem csodálatos, hanem a természet rendje szerint való, ez az egyszerű és természetes. Inkább az a csodálnivaló, hogy nem érnek mindennap nagy csapások. Ember vagy, tehát szenvedned kell; s szenvedésed nem tart örökké, mert ember vagy. Márai Sándor

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

2009.12.18. 20:29 NicK

Holt költők társasága


Szakajtsd a rózsa bimbaját,
Élvezd, amit a perc ad,
a virág ma mosolyog rád,
holnap már holttá hervad.

 

Ez a film egyszerűen zseniális! Már rég hallom minden felől, hogy ennyire meg ennyire jó, és most rádöbbentem, hogy tényleg igazuk van. Nagyon is!
Nem ragozom a film tartalmát, akit érdekel – remélem, sokan lesznek – majd nézze meg.
Ami viszont megfogott az, az élj a mának érzés. Carpe diem!
Tedd, meg amit meg kell tenned akármilyen rossz is vagy jó.
Igyekszem most, ami az elkövetkező napokat illeti így élni. Na, ez aztán az ellentmondás. Élj a mának holnap és holnapután…
Először is szakítani fogok a barátnőmmel, tisztán látom, és azt is tudom miért. Mert szeretnék vele beszélgetni filmről, könyvekről. Ha azt mondom neki, hogy szeretek verset olvasni ne az legyen az első reakciója, hogy te bolond vagy. Ha azt mondom neki Harcosok klubja, akkor vágja rá Edward Norton és Brad Pitt. Ha azt mondom Szélkisasszony, akkor ne nézzen rám értetlenül, hogy mi a fenéről beszélek. (Mi lesz velünk?)
Lehet, hogy nagyok az elvárásaim, de akkor sokáig fogok keresni!
 
És már el is érkeztem a második tételhez. Nem kell sokáig keresni, van ilyen lány. És nem is valahol a nagyvilágban. Pontosan tudom, melyik városban lakik, hogy néz ki, ki a kedvenc színésze. Neked is megmondom mit akarok tőled. És hogy milyen nagyon.
Volt egy részlet a filmben: a fiú szerelmet vallott a lánynak és utána azonnal kérdezgették a többiek, hogy mit mondott a lány. Semmit vágta rá a fiú. Akkor meg mit mosolyogsz?
Azt, hogy megtettem, legalább megmondtam neki…

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://denehamegeri.blog.hu/api/trackback/id/tr541607701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása