Élni nehéz

Ha nagy csapás, lelki fájdalom ér, mindenekelőtt gondolj arra, hogy ez természetes, mert ember vagy. Mit is képzeltél? Ember vagy, tehát kedveseid meghalnak, barátaid elhagynak, s minden, amit gyűjtöttél és szerettél, elrepül, mint a por a szélviharban. Ez nem csodálatos, hanem a természet rendje szerint való, ez az egyszerű és természetes. Inkább az a csodálnivaló, hogy nem érnek mindennap nagy csapások. Ember vagy, tehát szenvedned kell; s szenvedésed nem tart örökké, mert ember vagy. Márai Sándor

Utolsó kommentek

Linkblog

Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

2009.03.01. 16:05 NicK

3 in 1

 

Vörös homok
Amerikai horror, 2009
 
Shane West
 
Mindenkinek ajánlom, hogy ne nézze meg ezt a filmet. Nagyon gagyi a történet, a színészek csapnivalóak, az operatőri munka pedig egyenesen katasztrofális.
A történet, hogy egy katonai csapat, persze amerikai az iraki sivatagban szétlőnek egy szobrot, amiben egy gonosz dzsinn rejtőzik, aki bosszút esküszik.  
Szinte semmire nem derül fény. Hogy a nőt, hogy szállta meg a dzsinn vagy a nő maga a dzsinn. Miért halt ki egy egész „falu” a katonáktól nem messze.
Ratyi munka, pedig Shane Westet a Vészhelyzet és a Szövetség után többre értékeltem.  
3/0
 
 
Szex telefonhívásra
Amerikai erotikus thriller, 2008
 
Hugh Jackman
Ewan McGregor
 
A Port.hu-n drámának írják. Semmiképpen sem az, de még csak nem is erotikus szóval csak thriller, de ha már egyszer leírtam. Az egyik nagy kedvencem Hugh Jackman a főszereplő kíváncsi voltam a filmre. Sajnos azt kell, hogy mondjam kicsit csalódtam. A történet maga nem volna rossz, de a rendező úr nem bírt el a feladattal. Túl sablonos, túl kiszámítható.  
Viszont a színészi játék jó. Jackmannek jól áll a menő-gonosz szerepe. McGregor pedig jól alakítja a bárgyú aktakukacot. A félrefésült haj mindent visz mind Jackman mind McGregor külsejében.
Összességében egyszer nézhető, elsőre még talán jó is.
Jaj és pár szép lány is domborít a filmben.
3/1,5
 
 
Erőszakik  
Angol-belga vígjáték, 2008
 
ColinFarell
Brendan Gleeson
Ralph Fiennes
 
Káromkodás mesterfokon. Nagyon nagy. Számomra már most az év filmje, hacsak valaki valami nagyon nagyot nem dob. Hihetetlenül gyilkos humora van, a filmnek mégis véresen komolyan kell venni.
Két bérgyilkos érkezik Szarfészek Bruges-be, hogy kipihenjenek egy véres melót (?). Ken gyermeki mosollyal az arcán éli a turisták életét, míg barátja Ray kissé morcosan szemléli az építményeket. Őt jobban érdeklik a nők és a ló nyugtatókkal teletömött törpék.  
És akkor még nem beszéltem a két kanadairól, akik nem szeretik a cigi füstöt, a recepciós nőről, aki egyben társtulajdonos, na és Harry-ről aki a két bérgyilkos főnöke és a telefonján tölti ki a mérgét.  
Kiváló film, kiváló alakításokkal, kiváló rendezéssel, kiváló operatőri munkával és még sorolhatnám… ja igen a párbeszédek hát azok… kiválóak.
Csak a magyar címe ne lenne ilyen bugyuta, ááá. Biztosan sok embert elriasztott. Valamit azért már kezdhetnének magukkal a magyar szakmabeliek, egyre több jó filmnek adnak idétlen címeket amikkel aztán elriasztják a nézőket.
Na de én láttam és ez a lényeg.
Üveggel embert lehet ölni, de pusztakézzel is lehet, ha egy kínai óvó bácsi vagy.
3/3 sőt 10/10

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://denehamegeri.blog.hu/api/trackback/id/tr62973534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása